Tähtitaivas arvostettuun elokuvakilpailuun / Stars above in competition in Shanghai

TIEDOTE  23.5.2012

 Tähtitaivas talon yllä arvostettuun elokuvakilpailuun

15. kerran järjestettävä arvostettu Shanghain kansainvälinen filmifestivaali (16.-24.6.2012) on valinnut festivaalin pääkilpailuun, Golden Goblet -sarjaan Saara Cantellin ohjaaman Tähtitaivas talon yllä –elokuvan. Festivaalin vieraaksi matkustavat ohjaaja Cantellin lisäksi näyttelijät Elin Petersdottir ja Lauri Tanskanen.

Ennen Shanghain kilpailua Tähtitaivas talon yllä sekä Cantellin laaja elokuvaretrospektiivi esitettiin Turkin Ankarassa toukokuussa Flying Broom International Women’s Filmifestivaalilla.

Shangai International Film Festival sivusto: www.siff.com

OHJAAJA SAARA CANTELL

Saara Cantell (s.1968) on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Cantell on kirjoittanut ja ohjannut lyhytelokuvia, kuunnelmia ja televisiosarjoja. Hänen pitkät elokuvansa ovat TÄHTITAIVAS TALON YLLÄ (2012), laajasti palkittu KOHTAAMISIA (2010) sekä lastenelokuva UNNA & NUUK (2006). Lyhytelokuvia ovat mm. MAHDOLLISUUS (2007), palkitut POTRETTI (2003), PEILIKIRKAS PÄIVÄ (1999) ja SIRPALESATU (1996). Elokuvaohjaajat valitsivat Cantellin ”Vuoden elokuvaohjaajaksi” v.2010 ja hän sai Elokuvan valtionpalkinnon v. 2010 yhdessä kuvaaja Marita Hällforsin kanssa. Keväällä 2011 Cantell väitteli taiteen tohtoriksi, aiheenaan lyhytelokuvan kerrontakeinot. 

Tähtitaivas talon yllä -elokuvassa saman suvun kolme naista viettää kukin syksyä itäsuomalaisessa maatalossa, saman tähtitaivaan alla, vain eri vuosina. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat jatkosotaan vuonna 1942, vuoteen 1978 sekä nykyaikaan. Elokuvan kolmessa pääosassa nähdään Irina Björklund, Meri Nenonen ja islantilais-suomalainen Elin Petersdottir.

Elokuvan tuottajat ovat Outi Rousu (mm. Miss Farkku-Suomi, Roskisprinssi, Kohtaamisia, Engelen, Non Profit, Valo, Kyytiä Moosekselle) ja Ella Piesala. Elokuva on Pystymetsä Oy:n ja islantilaisen Pegasus Pictures -yhtiön yhteistuotanto.  Elokuvan levittää Oy Nordisk Film. Ab. Elokuvan valmistamista ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja Islannin elokuvasäätiö.

Elokuva verkossa:

Facebook/Tähtitaivas talon yllä

www.nordiskfilm.fi/valkokangas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: