Mun perhe -elokuva: Hyvä veli

VILLE

Seitsemänvuotiaalla Villellä on kaksi sisarusta, 14-vuotias isosisko Viivi ja 12-vuotias isoveli Veeti. Veetillä on Downin syndrooma. Pojat asuvat samassa huoneessa.

Veeti ymmärtää puhetta, mutta hän ei itse puhu. Perheellä on oma tapansa kommunikoida. He puhuvat, viittovat ja käyttävät kuvia apuna. Kaikki ymmärtävät toisiaan, mutta välillä tarvitaan tulkkausta. Äiti joutuu joskus tulkkaamaan Veetiä Villelle, varsinkin jos tulee kinaa.  Veeti on kova ”juttelemaan” ja välillä Ville tulkkaa Veetin juttuja ulkopuolisille. Jos pojat lähtevät kahdestaan johonkin, Ville on tottunut hoitamaan puhumisen. Ville kertoo että Veeti ”synty viittomakieliseks.” Koko perhe on joutunut opettelemaan uuden kielen.

VILLE ja VEETI Mun perhe

Ville, Veeti ja Viivi ovat käyneet pienestä pitäen erilaisissa kehitysvammaisten tapahtumissa. Katja-äiti pitää kerran kuussa vertaiskahvilaa kehitysvammaisten lasten perheille. Ville ja Veeti lähtevät mielellään mukaan kahvilaan, sillä kaikilla on siellä kivaa. Vanhemmille on vertaistukea ja lapsille on kavereita. Villen perheessä erilaiset tukiverkot ovat tulleet luontevaksi ja antoisaksi osaksi elämää.

Elokuva sai Valtion elokuvan laatutuen v. 2014.

ohjaaja Anna Korhonen

Käsikirjoitus ja ohjaus Anna Korhonen

Kuvaus Sari Aaltonen, Marita Hällfors / Äänitys Mikko Roisko, Tuomas Alatalo / Leikkaus Antti Tuomikoski / Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka / Tuotantopäällikkö Suvi Soitinaho / Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu / Tuottaja Outi Rousu, Pystymetsä Oy 2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: