Mun perhe – uusia dokumenttielokuvia lapsille

Mun perhe_logolla

Ainutlaatuisia  lasten puheenvuoroja perheestä

Suurelle osalle meistä lapset ovat elämän keskiössä ja monille maailman tärkein asia. Tästä syystä syntyi Mun perhe. Se on elokuvatuotantoyhtiö Pystymetsän kehittämä ja toteuttama luovan dokumenttielokuvan hanke, joka on valmistanutt viisi uutta kotimaista dokumenttielokuvaa lapsille ja koko perheelle. Elokuvien päähenkilöt, pienet ja rohkeat koululaiset Ville, Marie, Sinttu, Martta ja Meri-Tuuli avaavat elämänsä arkea, iloja ja suruja.

Mun perhe elokuvilla on yhteinen teema; perhe. Elokuvat ovat puheenvuoroja lasten ja perheiden hyvinvoinnista Suomessa. Tällä kertaa puheenvuoron saavat lapset.

Lasten kanssa tutustutaan heidän perheisiin, ja niihin voimavaroihin joita lapset saavat perheissään. Lapset kertovat elämästään sijaisperheessä, maahanmuuttajaperheessä, yhteishuoltajuusperheessä, vähävaraisessa perheessä sekä perheessä, jossa on kehitysvammainen lapsi.

Hanke on ainutlaatuinen sisällöltään ja tuotannoltaan. Mun perheen tekijät ja hankkeen laaja yhteistyöverkosto kokevat tärkeänä olla mukana ajankohtaisessa keskustelussa lasten ja perheiden hyvinvoinnista. Dokumenttielokuvan hienovarainen tunnekieli yhdistettynä laajaan yhteiskunnalliseen verkostoon on tuore ja luova tapa luoda keskusteluyhteyksiä ihmisten kesken.

Mun perhe elokuvat ovat harvinaisia; uusia kotimaisia dokumenttielokuvia lapsille. Näitä elokuvia valmistetaan hyvin vähän. Elokuvien tv-oikeudet on hankkinut MTV Oy, ja esityskanava on AVA. Tämä on MTV:ltä hieno satsaus laadukkaaseen dokumenttielokuvatuotantoon, ja lisää erityisesti MTV:n lapsille ja koko perheelle suunnattua kotimaista ohjelmistoa.

Ensi kertaa Suomessa on dokumenttielokuvien tuotantoon sitoutunut mukaan näin laaja yhteiskunnallisten vaikuttajien yhteistyöverkosto. Verkostoon kuuluvat Suomen johtavia lasten ja perheiden hyvinvointia edistäviä järjestöjä, Lapsiasiavaltuutettu, Raha-automaattiyhdistys sekä kolme ministeriötä.

Elokuvien oheen valmistetaan asiantuntija-materiaalia yhdessä yhteistyöverkoston kanssa. Tämä materiaali avaa elokuvien teemoja aikuisille, ja jatkaa elokuvien herättämää keskustelua vapailla foorumeilla. Asiantuntija-materiaalit löytyvät RAY:n tukeman avustusohjelman Emma & Elias -kotisivuilta.

Mun perhe  -dokumenttielokuvat:

HYVÄ VELI, päähenkilö Ville (7) / kun perheessä on kehitysvammainen lapsi, ohjaaja Anna Korhonen

OMA MAA MANSIKKA, päähenkilö Marie (7) / Lapsen elämää kahdessa kulttuurissa, ohjaaja Hanna Karppinen

SYDÄMESTÄ ASTI, päähenkilö Sinttu (7) / lapsen elämää vähänvaraisessa perheessä, ohjaaja Outi Rousu

KAHDEN KODIN MARTTA, päähenkilö Martta (8) / lapsen elämää yhteishuoltajuusperheessä, ohjaaja Anna Korhonen

MUN PUU, päähenkilö Meri-Tuuli (10) / lapsen elämää sijaisperheessä, ohjaaja Hanna Maylett

Mun perhe -yhteistyöverkostossa ovat:

RAY:n tukeman Emma&Elias avustusohjelma / Lastensuojelun Keskusliitto; Sosiaali- ja terveysministeriön Lasten Kaste-ohjelma; Sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden sihteeristö sekä oikeusyksikkö; Opetus- ja kulttuuriministeriön Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma 2007-2011; Lapsiasiavaltuutettu; Nuorten Ystävät ry; Väestöliitto ry; Folkhälsan; Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry; Suomen uusperheellisten liitto ry; Suomen monikkoperheet ry; Yhden vanhemman perheiden liitto ry; Monimuotoiset perheet –verkosto; Kaikkien perheiden Suomi –hanke; Metropolia AMK: hyvinvointi- ja toimintakyky-yksikkö sekä MTV Oy, Kirkon mediasäätiö, AVEK, Suomen elokuvasäätiö, Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä Konstsamfundet.

Lue lisää: http://www.munperhe.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s