Dokumenttielokuva: Oma maa mansikka (2014)

Marie-05

Marie (7) on siirtymässä esikoulusta kauan odotetulle koulutielle. Perheen kotikieli on englanti, mutta suomenkieli on sujunut Marielta hyvin päiväkotiajoista lähtien. Hänen äitinsä on kotoisin Namibiasta ja isänsä Kamerunista. Kaikki perheen kolme lasta, Marie, Elise (9) ja Ben (3) ovat, Marien sanoin Suomesta.

Perheeseen kuuluu myös äidin poika, Donald (16), joka asuu kaukana Namibiassa ja jota Marie ei ole koskaan tavannut. Suunnitelmissa on saada Donald Suomeen muun perheen luokse, mutta sitä ennen luvassa on myös matka Kameruniin. Vanhempien tarinoista huolimatta Afrikka tuntuu kaukaiselta paikalta, josta on jopa vaikea kuvitella millaista siellä on.

Suomeen opiskelujen ja töiden perässä muuttaneille vanhemmille koulutus ja kielen opiskelu ovat tärkeitä asioita ja niiden merkitystä äiti Alvinakin haluaa lapsilleen korostaa.

Dokumentissa seurataan lapsen elämää kahden kulttuurin välissä. Lapsen perheelle oma kulttuuri on arvokas ja vaalittava asia, jonka traditioita halutaan edelleen vahvasti noudattaa. Arkea eletään kuitenkin Suomessa, perheelle uudessa kulttuurissa. Kummastakaan kulttuurista ei voi päästää irti.

Dokumenttielokuva lapsille (23min.) käsikirjoitus ja ohjaus Hanna Karppinen

ohjaaja Hanna Karppinen, MARIE

Kuvaus Sari Aaltonen, Pekka Uotila – Leikkaus Antti Tuomikoski – Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka -Tuotantopäällikkö Suvi Soitinaho – Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu – Tuottaja Outi Rousu, Pystymetsä Oy

Elokuva on nähtävissä MTV:n Katsomo -verkkopalvelussa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s