Pystymetsä Oy / Company

selective focus photo of leaf with water droplets

pystymetsa_gradient

(in English, please scroll down)

Pystymetsässä panostetaan laatuun. Siitä vastaavat sisarukset Outi Rousu ja Sirkka Rousu, jotka perustivat yhtiön v. 2008. Outi on toiminut ammattimaisesti elokuva-alalla vuodesta 1985, ja tuottanut yli 50 elokuvaa. Sirkka on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin erityisasiantuntija.

Pystymetsän toiminta tiivistyy kolmeen sanaan: kehittäminen, kehittyminen ja vaikuttaminen. Etsimme tähän työhön sopivat työkalut. Keskeisin työkalu on elokuva, joka on vahva vaikuttamisen väline, mutta käytössämme on myös muita luovien alojen työkaluja.

Elokuva

Pystymetsässä valmistetaan elokuvia kaikissa tyylilajeissa. Meitä kiinnostavat teemat, jotka koskettavat aikaamme, tuovat esiin kertomuksia meistä ja kanssaihmisistä ja heidän elämästään. Tunnistamme erityisen hyvin teemat, jotka liittyvät lasten, nuorten ja perheiden elämään.

Teemme elokuvia kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Valmistamme myös tilauksesta räätälöityjä elokuvia asiakkaiden tarpeisiin, kuten esimerkiksi esittelyelokuvia, opetusmateriaalia ja elokuvan muodossa olevaa markkinointimateriaalia.

Outi vastaa Pystymetsän elokuvatuotantojen valmistamisesta ja myös alan asiantuntijapalveluista, koulutuksesta, konsultoinnista ja vaikuttavuustyöstä. Pystymetsä auttaa esim. käsikirjoitusten kehittämisessä, tuotannon ja rahoituksen suunnittelussa ja konsultoi muutoinkin alan kysymyksissä. Myös vaikuttavuustyö ja mediakasvatus kuuluvat palveluihin.

Sirkalla on pitkä ja ansiokas kokemus sosiaali- ja terveysalalta. Sirkan asiantuntijapalvelut löytyvät erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin alalta.

Olemme ehtineet yli kolmen vuosikymmenen aikana palvella elokuva-alan lisäksi mm. julkishallinnon yhteisöjä, kuten kuntia ja kuntayhtymiä, yrityksiä, oppilaitoksia, järjestöjä, hankkeita sekä yksityisiä henkilöitä. Asiakkaitamme ovat olleet mm. Nokia Mobile Phones, Outokumpu Copper, Telecom Finland, Kuntaliitto, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, opetusministeriö, oppilaitokset, mainostoimistot, elokuvayhtiöt ja televisioyhtiöt.

Pystymetsä on luovien alojen agentuuri- ja managerointijärjestö AGMAn jäsen.

pexels-photo-247537.jpeg

The production boutique Pystymetsä was established in 2008 by the sisters Outi Rousu and Sirkka Rousu. Outi has a vast experience in film production since 1990. To the date, she has produced some 50 films, in all film genres, and she also acts as an active co-production partner. Sirkka is a true expert on childrens and families welfare. 

Our three leading words are: delevopment, improvement and impact. We find tools for each. The key tool is film.

Film

Film genre is not in focus but the theme that attaches our life, tells something relevant of our time. 

Company provides also tailor-made, commissioned films and film services for clients in Finland and abroad, including script editing, mentoring, production planning, media education and impact work of film. 

In addition, Pystymetsä provides educational, research, consulting and information services regarding Finnish social and health sectors, especially regarding children’s, young people’s and families welfare.

Through the three decades, various customers have commissioned our expertise and services, such as ministry of social & welfare, ministry of internal affairs and ministry of education & culture, several schools and universities, corporations, film and television companies and advertising companies in Finland.

Pystymetsä is a member of the association of agents and managers in creative industries in Finland, AGMA.

talvimetsan puunrungot

Yhteys /Contact:

Elokuvatuotannot / Film productions: 
tuottaja /producer Outi Rousu
gsm/mobile +358 (0) 40 5412922  
outi(at)pystymetsa.fi

Hyvinvointi / Welfare issues: 
konsultti, HT /consult: Sirkka Rousu 
gsm/mobile +358 (0) 50 3019132
sirkka(at)pystymetsa.fi

Postiosoite / Address: Honkatie 8, FI 06100 Porvoo, Finland
Laskutustiedot / Invoicing:

Y-tunnus / company ID: 1058641-2
E-laskutusosoite / E-invoice-address: 0037 10586412
Operaattori / operator: OP-Pohjola-ryhmä, OKOYFIHH